KONZERVIRANJE I PRERADA VOĆA- Begen | Online knjižara
Trošak dostave

Trošak dostave

3,50 €

Gratis dostava

Gratis dostava

Za narudžbe preko 40,00 €

Ostvarite 10% popusta na kupnju 3 ili više knjiga

(*Popust se ne odnosi na već snižene artikle)

+385 1 6570 408

Tomislav Lovrić / Vlasta Piližota – KONZERVIRANJE I PRERADA VOĆA

13.27 

Znanstveno je dokazano da voće i povrće imaju posebnu važnost u standardnoj, zdravoj i funkcionalnoj prehrani. Ta važnost proizlazi iz njihove specifične prehrambene vrijednosti, te iz činjenice da sastojci u voću i povrću osiguravaju normalno funkcioniranje organizma u svim stanjima čovjekove aktivnosti.

Znanstveno je dokazano da voće i povrće imaju posebnu važnost u standardnoj, zdravoj i funkcionalnoj prehrani. Ta važnost proizlazi iz njihove specifične prehrambene vrijednosti, te iz činjenice da sastojci u voću i povrću osiguravaju normalno funkcioniranje organizma u svim stanjima čovjekove aktivnosti. Takva obilježja ponajviše su u svezi s njihovim kemijskim sastavom i organoleptičkim značajkama, što upućuje na relativno velike tehnološke zahtjeve u preradi i konzerviranju voća i povrća, inače rijetke pri konzerviranju drugih namirnica. Hrvatska u agroekološkim i klimatskim uvjetima ima sve pretpostavke za racionalnu proizvodnju različitih vrsta voća i povrća, ali one nisu odgovarajuće iskorištene, ponajčešće zbog nedostatne primjene prikladnih postupaka obrade, pakiranja, čuvanja ili prerade. Zadaća je ove knjige da pridonese poboljšanju takvog stanja.


Autor: Tomislav Lovrić / Vlasta Piližota
Uvez: meki
Stranice: 246
Godina izdanja: 1994.
ISBN: 953-167-026-9
Format: 15 x 22,8 cm

Trošak dostave

Trošak dostave

3,50 €

Gratis dostava

Gratis dostava

Za narudžbe preko 40,00 €

Mogućnost plaćanja

Mogućnost plaćanja

Pouzećem, karticama (jednokratno ili do 12 rata), e-bankarstvom

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu