Trošak dostave
3,50 €
3,50 €
Za narudžbe preko 40,00 €
Ostvarite 10% popusta na kupnju 3 ili više knjiga
(*Popust se ne odnosi na već snižene artikle)
Znanstveno je dokazano da voće i povrće imaju posebnu važnost u standardnoj, zdravoj i funkcionalnoj prehrani. Ta važnost proizlazi iz njihove specifične prehrambene vrijednosti, te iz činjenice da sastojci u voću i povrću osiguravaju normalno funkcioniranje organizma u svim stanjima čovjekove aktivnosti.
Znanstveno je dokazano da voće i povrće imaju posebnu važnost u standardnoj, zdravoj i funkcionalnoj prehrani. Ta važnost proizlazi iz njihove specifične prehrambene vrijednosti, te iz činjenice da sastojci u voću i povrću osiguravaju normalno funkcioniranje organizma u svim stanjima čovjekove aktivnosti. Takva obilježja ponajviše su u svezi s njihovim kemijskim sastavom i organoleptičkim značajkama, što upućuje na relativno velike tehnološke zahtjeve u preradi i konzerviranju voća i povrća, inače rijetke pri konzerviranju drugih namirnica. Hrvatska u agroekološkim i klimatskim uvjetima ima sve pretpostavke za racionalnu proizvodnju različitih vrsta voća i povrća, ali one nisu odgovarajuće iskorištene, ponajčešće zbog nedostatne primjene prikladnih postupaka obrade, pakiranja, čuvanja ili prerade. Zadaća je ove knjige da pridonese poboljšanju takvog stanja.
Autor: Tomislav Lovrić / Vlasta Piližota
Uvez: meki
Stranice: 246
Godina izdanja: 1994.
ISBN: 953-167-026-9
Format: 15 x 22,8 cm
3,50 €
Za narudžbe preko 40,00 €
Pouzećem, karticama (jednokratno ili do 12 rata), e-bankarstvom